Samopouzdanje

Mentalni sklop sportaša

mindset-imageTemom rasta i razvoja smo se već pozabavili, a ovdje ćemo vam kroz dva primjera pojasniti koja je razlika između fiksnog mentalnog sklopa i rastućeg mentalni sklopa. Ovu bismo priču vrlo lako mogli opisati kao razliku između talenta i napretka ili sposobnosti i vještina što je vrlo slično.
Opširnije… »

Zašto je važno imati rutinu prije natjecanja?

BVrijeme prije nastupa na nekom natjecanju i način kako ga provodimo uvelike određuje konačan ishod. U tom periodu  pomaže rutina koju sportaš izvodi kako bi se optimalno pripremio za natjecanje. Osnovni je cilj uz pozitivan stav i samopouzdanje, postići adekvatan fokus koji će nam pomoći da na natjecanju optimalno izvodimo uvježbane radnje i uživamo u sportu.
Opširnije… »

Zašto je važno samopouzdanje?

rsz_slika1Samopouzdanje je, najkraće rečeno, vjera u vlastite sposobnosti. Ako vjerujemo da imamo dovoljno sposobnosti i snage suočiti se s izazovom, veće su šanse za uspjeh. Samopouzdanje se može izgraditi i korisno je s vremena na vrijeme podsjetiti se na ostvarene rezultate. Zapitajmo se na trenutak na što smo ponosni? Možda su to rezultati, odnosi s prijateljima ili trud koji ulažemo ne bi li postigli te iste rezultate i razvili odnose s bližnjima?
Opširnije… »

Kako se psihički oporaviti nakon ozljede?

sports-injurySportske ozljede sastavni su dio sporta. To su, u psihičkom smislu, prepreke koje nas sprječavaju da dođemo do cilja. Pritom se javlja frustracija, ljutnja, a ponekad i bijes. U tom trenutku važno je prihvatiti stanje u kojem se tijelo nalazi, biti strpljiv i slijediti preporuke stručnjaka koji saniraju ozljedu, ali i sportskog psihologa.
Opširnije… »

Vjeruj u sebe!

zabaSigurno se možeš sjetiti primjera kad ti je netko govorio/la: „Budi oprezan! To je preteško za tebe i nećeš uspjeti“. Te riječi mogle su rezultirati tvojim odustajanjem ili predajom bez pokušaja da sebe i tu osobu uvjeriš u suprotno. U sportu se često borimo protiv negativnih misli koje nam se javljaju. Ako tome pridodamo obeshrabrujuće poruke drugih, velika je vjerojatnost da ćemo odustati od izazova ili nećemo ni pokušati. Slično se moglo dogoditi i žabi iz ove priče…
Opširnije… »


Kategorije članaka

Newsletter

Ispunite formu, preplatite se i primajte naš mjesečni newsletter sa pregledom najnovijih članaka i obavijesti!

Društvene mreže

Potražite nas na Facebooku.