STK SRDOČI Rijeka

Evo što trener/igrač Mario D. kaže o suradnji sa sportskim psihologom.
Sezone 2012./2013. smo osvojili 1. mjesto u 1. ligi zapad, te time ostvarili ogroman uspjeh plasiravši se u najviši rang natjecanja – Superligu. Ekipa je bila izmiješana, a dogovor ekipe u toj sezoni je bio da idemo po prvo mjesto i plasman u viši rang da vidimo koliko možemo, odnosno da sami sebi dokažemo koliko možemo kad nešto jako želimo.  

Pri tome smo predsjednik kluba i ja kao trener pokušali objasniti igračima da će trebati raditi puno više i jače, ali da rezultati neće biti isti kao sezonu prije.

U tekućoj sezoni, s nešto drugačijim sastavom cilj je bio opstanak u društvu najboljih. Naravno da je to bilo lakše reći nego učiniti.

Rad sa sportskim psihologom je započeo u pauzi između prvog i drugog dijela sezone. Smatram da smo ranije počeli možda bi rezultat mogao biti drugačiji. A ovako, mogu reći samo da vidim u ponašanju igrača, pristupu treninzima i mečevima određenu razliku. Premda je  kod nekih igrača i dalje prisutna doza onog što im odvlači fokus s bitnoga, također je vidljiva i promjena na bolje. Jedna od najvažnijih karakteristika igrača u stolnom tenisu je zadržati fokus, a smatram da nam je rad sa sportskim psihologom pomogao u učenju istoga, odnosno kako vratiti izgubljeni fokus koji je prijeko potreban.

Osobno na sebi primjećujem promjenu u pristupu i komunikaciji s igračima, iako sam u nezahvalnoj situaciji igrača-trenera. Mogu reći da vidim i osjetim reakcije igrača na moju promjenu koja je pozitivna. Nismo ostvarili zacrtani cilj, ali ne žalimo za time.  Jedino ostaje žal što možda prije nismo pokušali riješiti problem uz pomoć sportskog psihologa.

Ovim putem se jedino mogu zahvaliti g. Botici i njegovom vježbeniku Mateju Fiškušu na pokazanoj volji i želji za našim uspjehom te uloženom trudu i strpljenju u radu s nama.

Sviđa vam se članak? Podijelite ga s drugima!

Pinterest

Ostavite komentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Kategorije članaka

Newsletter

Ispunite formu, preplatite se i primajte naš mjesečni newsletter sa pregledom najnovijih članaka i obavijesti!

Društvene mreže

Potražite nas na Facebooku.