Ženski nogometni klub “Rijeka – Jack Pot” – Rijeka

Robert Krznarić, trener zaslužan za ulazak u prvu ligu i finale nogometnog kupa
“S pojmom “sportska psihologija” susreo sam se u tisku kad je neki sportaš ili trener, u razgovoru s novinarom, naglašavao rad sa sportskim psihologom i važnost tog segmenta rada sa sportašima. Osobno sam upoznao sportsku psihologiju prvi put na školovanju za nogometnog trenera, na UEFA-inoj akademiji.”

“S puno predrasuda i pomalo konzervativno smo gledali na taj predmet, ali na kraju smo vidjeli koliko malo znamo o toj grani psihologije i koliko je ona važna za postizanje rezultata kod sportaša. Čim sam počeo trenirati  žensku nogometnu ekipu, odmah sam angažirao sportskog psihologa i to mog bivšeg igrača, jer sam pretpostavljao da je preambiciozno uhvatiti se “u koštac” s velikom promjenom poput ove.

Današnja iskustva u radu sa sportskim psihologom su odlična i veoma svrsishodna, što govore i rezultati koje smo postigli. U dvije godine, koliko postojimo, ušli smo iz druge u prvu HNL za žene, bili u ligi za prvaka (među prve 4 momčadi) i igrali u finalu nacionalnog kupa. Možemo reći da su to više nego odlični rezultati ostvareni uz veliku pomoć sportskog psihologa. Žao mi je što smo jedini u hrvatskom nogometu koji imamo stalnu i cjelogodišnju suradnju sa sportskim psihologom.

Nadam se da ćemo druge klubove i trenere potaknuti na što veću suradnju ovakvog tipa, jer nogomet ide sve većim koracima naprijed i takva će suradnja biti sve potrebnija. To je u nogometno razvijenim zemljama stalna praksa tijekom dugog niza godina, što sam saznao iz razgovora s našim proslavljenim internacionalcima.”

Sviđa vam se članak? Podijelite ga s drugima!

Pinterest


Kategorije članaka

Newsletter

Ispunite formu, preplatite se i primajte naš mjesečni newsletter sa pregledom najnovijih članaka i obavijesti!

Društvene mreže

Potražite nas na Facebooku.